torstaina, heinäkuuta 20, 2006

Suoja hepatiittia vastaan

Nyt on sitten suoja hepatiittia vastaan vahvistettu. B:stä ei tarvitse enää ollenkaan välittää ja A:kin on suojattu ainakin seuraavan 20 vuoden ajan. Olkalihas on vain nyt kovin kipeä, kun paksu neula työnnettiin siihen.
Tuli muuten hyötykäyttöön Eurooppalainen sairaanhoitokorttikin, sillä minun piti käydä itse ostamassa rokote ja reseptiin tarvittiin sairausvakuutuksen numero. Eihän minulla mitään erillisiä sairausvakuutuksia ole, joten homma hoidettiin tuolla kortilla.

Täällä on muuten alkamassa taas kuuma kausi. Parin viikon ajan on ollut ihanan viileätä vain +25 astetta ulkona, mutta eilen alkoi helle. Lämpöä oli reilusti yli +30 astetta ja vielä enemmän on luvassa ensi viikolla. Huomasin selvästi kehossanikin että lämpötila nousi. Nuuduin todella pahasti ulkona, vaikka olin siellä alle tunnin. Hotellille päästyäni rohjahdin vain sohvalle torkkumaan. Reilun tunnin siinä lojuttuani tunsin miten voimat alkoivat palata kehooni ja olinkin sitten koko illan kuin elohopea.

Kuva on edelleenkin kansallisteatterin alueelta. Tornia kiertää liuska, mitä pitkin pääsee huipulle. Kuvassa olevat portaat ovat vain koriste, eivät käytettävissä olevat portaat. Tuolta ylhäältä näkee hyvin tornin juurella olevan labyrintin sisälle (Mistä ottamani kuva epäonnistui sen verran pahasti, että saatte pärjätä ilman sitä.) sekä kulttuuritalon ja kansallisteatterin julkisivut näkyvät hyvin ylhäältä.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Kuikuilin tänään Hotelli Delibabin ulkopuolella (varjossa) olevasta mittarista, että lämpöä näkyi olevan +32 °C sillä kohdin. Mitä lie sitten ollut auringossa... En uskalla arvailla. Mutta +25 °C lämpötilaan jäähdytetty oma hotellihuone tuntui kylmältä.