sunnuntaina, elokuuta 27, 2006

Budapest parade - kesän päättäjäiset

Kesä on nyt virallisesti lopetettu täällä Budapestissa ja syksy alkaa. Joka vuosi elokuun viimeisenä lauantaina järjestetään Budapest parade (Unkarin kielisessä versiossa on enemmän infoa... jos vain sitä ymmärtää), missä juhlitaan kesän päättymistä.

Ilmassa oli kunnolla karnevaalin henkeä. Ihmisillä oli pillejä ja muita äänekkäitä vempaimia. Alkoholia meni kuin Vappuna ikäänsä ja kaikilla tuntui olevan hauskaa. Olimme onnistuneet parkkeeraamaan itsemme melkoisen hyvään, avoimeen paikkaan. Seisoimme siinä kulkuetta seuraten suunnilleen 5 tuntia, minkä aikana näimme reilut 30 erilaista ryhmää.

Kulkueen alussa oli erilaisia tanssiryhmiä. Meiltä jäi muutama aivan alussa ollut näkemättä, mutta ei se mitään, seurattavaa riitti kyllä aivan tarpeeksi.

Huvittavin tanssiryhmä oli tämä vatsatanssiryhmä. Tai no, huvittavaa siinä oli herra Faarao, joka tuntui ottavan ilon irti oikein kunnolla. Näköjään teitä säästäksenne, olen onnistunut nappaamaan kuvan faaraosta juurikin selkäpuolelta. Mutta, jos kasvotkin haluatte nähdä, niin Turkalta varmastikin löytyy sellainenkin.








Tässä yksi mielenkiintoinen sambakulkue takaapäin. Ryhmän alkupäässä oli tanssitytöt, minkä jälkeen tulivat musikantit ja vielä lopuksi capoeira- tanssijoita. Kaikilla oli nämä ilmapallo- härpäkkeet selässä, joten capoeira-porukka ei voinut muuta kuin kävellä. Ilmapalloja oli tarjolla kaikissa sateenkaaren väreissä.

Suurin osa kulkueista oli rekkoja, joiden perässä oli lava. Itseasiassa homma muistutti erittäin paljon abikulkuetta. Osa lavoilla olevista oli jo heti alkumetreillä niin heikkokuntoisen näköisiä, että jännäsin milloin yleisö saa jotain ylimääräistä niskaansa.

Tässä paraatin suloisin vaunu. Vaunu sisälsi koloja, joissa oli muutama tanssija. Ei, tanssijat eivät ikävä kyllä olleet pukeutuneet mitenkään erityisesti.





Tästä seuraakin pari kuvaa yleisöstä. Osa yleisöstä oli innostunut oikein kunnolla pukeutumaan hieman normaalia erikoisemmin (Tai no mistä minä sen tiedän, pelkkä olettamus).












Kuvaa ei varmaan paljoa tarvitse selitellä. Pariskunnan vaatetus oli friikein näkemäni.

Ei kommentteja: