perjantaina, heinäkuuta 15, 2011

Ensimmäinen päivä Pariisissa

Nyt on sitten tämä tyttö päässyt laskemaan ensimmäistä kertaa elämässään jalkansa Ranskan maaperälle. Tunne on outo. Lentokentältä lähtien toimin kuin olisin ollut täällä aiemminkin. Kaikki paikat tuntuivat niin... kotoisilta. Ehkä Pariisi muistuttaa jollain tasolla Budapestiä ja kotoisat asiat ovatkin vain muistoja Budapestistä.

Jo heti alussa onnistuin rikkomaan junanlaiturin portin, sillä matkalippuni jäi jumiin täysin. Jouduin hakemaan info-pisteestä apua saadakseni lipun takaisin. Info-pisteelle odotellessani en voi muuta kuin ihmetellä kuinka avuttomia moni ihminen on. Jono oli pitkä ja koostui turisteista, jotka kyselivät miten pääsisivät hotelliinsa ja infoneuvoja opasti heitä kärsivällisesti. Itse olin selvittänyt reittini jo kotona ennen reissua, joten juna-asemalla tarvitsi vain ostaa lippu ja siirtyä junaan ja sieltä myöhemmin metroon.

Yksi isoimmista yhtymäkohdista Budapestin ja Pariisin välillä on portaat. Metroon päästäkseen pitää mennä useampi rappu sekä ylös että alas ja sehän ei ole mitään herkkua matkatavaroiden tai lastenrattaiden kanssa.

Hotellin lähimetroaseman portaat

Metroasema on itseasiassa melkoisen kaunis.

Metroasema hotellilta käsin

Tarkoituksena oli hankkia viikkolippu julkisiin, mutta niitä sai kuulemma ostaa vasta maanantaina. Joten viikonloppu tullaan viettämään jalkaisin lähiseutuun tutustuen.

Ei kommentteja: