lauantaina, toukokuuta 06, 2006

Turistikartan ulkopuolella käyty!

Nyt se on sitten tehty. Olen käynyt kauempana kuin mitä kaikki Budapestin turistikartat näyttävät. Olihan se kyllä reissu. Käytin ensimmäistä kertaa bussiakin täällä ollessani.

En tiedä ovatko aivan kaikki samankaltaisia kuin käyttämäni bussi, mutta jos ovat niin olen erittäin iloinen siitä.
Jos ei sattunut ostamaan etukäteen lippua, niin bussissa oli lippuautomaati. Huonona puolena pitää mainita että se ei osannut antaa rahasta takaisin. Toisin sanoen joko tasaraha tai sitten maksoit lipustasi enemmän kuin taksa oli.
Ennen seuraavaa pysäkkiä kuski ilmoitti aina kovaäänisellä että mille pysäkille saavutaan ja seuraavan pysäkin nimi näkyi myös valotaulussa koko ajan.

Ennen kuin lähdin reissulleni, kävin katsomassa paikallisesta "reittioppaasta" millä yhteyksillä pääsen perille ja missä minun pitäisi jäädä bussista pois. Ainut huono puoli on että minulla ei ole printteriä täällä, joten piti sitten yrittää matkan loppupää hoitaa ulkomuistista. Lisäksi kohde sijaitsi kaukana karttani ulkopuolella. Harmikseni jäin liian aikaisin pois bussista, mikä johtui aivan täysin kielitaidottomuudestani. Bussin pysähtyessä yhdelle pysäkille huomasin ulkona kyltin jossa luki Tesco ja jotakin muuta. Paluumatkalla vasta minulle selvisi että siitä kohtaa lähtee Tescolle menevä ilmainen bussi. Hetken harmiteltuani tapahtumaa käänsin sen hyväkseni, sillä huomasin jääneeni yhden ostoskeskuksen edustalla pois.

Ostoskeskus on nimeltään Duna Plaza ja pienempi kuin aiemmat täällä käydyt ostoskeskukset. Erittäin paljon siellä tuntui olevan kirjoja, DVD:tä, musiikkia ja tietokone- tarvikkeita. Ikävä vain että kaikki kohtaamani myyjät eivät osannet puhua englantia ollenkaan tai eivät uskaltaneet. Kovasti niillä oli asiaa unkariksi, mutta sitten kun selvisi etten ymmärtänyt hölkäsen pöläystäkään heidän puheistaa, niin muuttuivat täysin tuppisuiksi.
Ostin muuten tuolta itselleni paremman kartan... vai pitäisikö sanoa kartat. Yhden sellaisen valtavan ison, jossa on Budapest kokonaisuudessaan, yleisen liikenteen reitit sekä katulistaus karttaruutuineen. Toinen ostamani kartta oli muutoin samanlainen kuin tuo ensimmäinen, mutta taskuversio siitä.

Buda Plazasta jatkoin kulkuani kohti Tescoa jalkaisin. Onnekseni matka oli vain 1-2 kilometriä. Taidan kuitenkin kertoa enemmän Tescosta sunnuntaina.

Ei kommentteja: