keskiviikkona, heinäkuuta 14, 2010

Syömistä ja muuta sälää

Ensimmäinen päivä tuntui tuskaisalta ruoan suhteen. Joka kulmasta tuntui löytyvän vain pizza- ja jäätelöpaikkoja. Baareja ja kahviloita herkkupuotineen löytyy enemmän kuin tarpeeksi. Ahkera etsintä palkittiin ja olemme löytäneetkin parempia ruokapaikkoja, tosin neljännen päivän jälkeen vaikuttaisi pahasti siltä että koko kaupungissa käytetään yhtä ja samaa menua. Kaikissa käymissämme ravintoloissa tarjotaan melkein samoja ruokia. Suurimmat erot ovat vain ravintolan tasossa ja hinnassa.
Vähähiilihydraattinen ruokavalioni ei kuitenkaan ole joutunut katkolle ruokien vuoksi. Liha- ja kalaruokien yhteydessä saa valita useimmissa paikoissa lisukkeen erikseen, joten perunat, riisit ja pastat saa vaihdettua grillattuun munakoisoon ja kesäkurpitsaan.


Ruokailuun kannattaa varata aikaa, vaikka menisi vain kahville. Tarjoilijat ovat todella hitaita ja jo limsapullon saapumista saa odottaa sen vartin verran, saati sitten laskun saapumista.
Useimmissa ravintoloissa sisältyy palvelun ruoan hintaan.


Split on loppujen lopuksi melkoisen pieni paikka, sen kiinnostavimmat osat ovat kaikki Diocletianuksen palatsin ympärillä ja se on nopeasti koluttu. Sitä kauempaa on melkeinpä turha etsiä mitään kiinnostavaa. Split toimii kuitenkin hyvänä pesäpaikkana, josta on mahdollista matkustaa esimerkiksi saaristoon. Lähimpiin saariin pääsee lautalla parissa tunnissa ja lauttoja kulkee useamman kerran päivässä suosituimpiin saariin.

Ei kommentteja: