keskiviikkona, heinäkuuta 24, 2013

Barcelona - 8 tunnin odotus seuraavalle lennolle

Tämän vuoden kesäloman ensimmäinen välietappi oli Barcelona, jossa vietin muutaman tunnin odottaen seuraavan lennon lähtöä.
Kotona olin hieman huolissani mihin saisin kaikki matkalaukut säilöttyä ja kuinka kauan ja miten ihmeessä pääsisin keskustaan, mutta nyt jälkikäteen täytyy sanoa että kaikki sujui hienosti. Barcelona on hoitanut homman nätisti.

Suomen lentoni saapui Terminaali 2:een. Tietenkin tavarasäilö oli Terminaali 1:ssä. Sinne kuitenkin pääsi helposti shuttle bussilla. Matka kesti jotain vartin verran. Minun kannaltani tuo tavarasäilön sijainti Terminaali 1:ssä oli vain hyvä, sillä seuraava lentoni lähti juurikin sieltä.
Tavarasäilö oli säilötty todella hyvin pari tasoa lentokentän alle aivan perimmäiseen nurkkaan, mutta jos osaa tulkita kuvia ei sen löytymisessä pitäisi olla ongelmia. Tavarasäilöstä löytyy erin kokoisia säilytyslokerikkoja, joihin saa laittaa niin paljon tavaraa kuin vain mahtuu. Vaikkakin hinnastosta saa sen ymmärryksen että jokaisesta laukusta joutuu maksamaan erikseen. Lokerikot toimivat kolikoilla, joten 10-senttisiä kannattaa varata muutama kukkaron pohjalle ettei tarvitse huonolla tuurilla joutua käymään hakemassa vaihtorahaa yläkerran ravintolasta.

Lentokentältä pääsee keskustan suuntaan junalla ja bussilla. Itse päädyin ottamaan bussin, sillä sen päätepysäkki on Placa de Catalunya, joka sijaitsee ihan vanhan kaupungin kupeessa. Terminaali 1:n bussin ID on A1 ja Terminaali 2:n bussin ID on A2. Busseissa myydään menolippuja ja meno-paluulippuja. Meno-paluulipun paluuosuus on käytettävissä 9 päivän aikana, joten se kannattaa ostaa vaikkei ihan heti olisi palaamassakaan lentokentälle. Matka päätepysäkille kestää puolisen tuntia ja ennen päättäriä sillä oli kolme välipysäkkiä, joista jokainen oli  jonkin metroaseman kupeessa.

Vanhasta kaupungista löytyy pikkuputiikkeja, kirkkoja, kauniita rakennuksia, pikkukahviloita ja paljon turisteja. Joten on sanomattakin selvää että omaisuudesta kannattaa pitää huolta.


Jos jaksaa kävellä rannalle asti, niin suosittelen pientä auringonottohetkeä ja kevyttä pulahdusta Välimereen. Uimaranta on siisti ja siellä on virikkeitä lapsillekin.


Jos taas ilma tuntuu liian kuumalta, niin Vanhan kaupungin alueelta löytyy paljon museoita kuten vahamuseo Museu de Cera.


Jos ei olisi tarvinnut huolehtia seuraavasta lennosta, niin olisin melko varmasti käynyt kokeilemassa myös köysiratoja.


Odotan jo innolla paluulentoa että pääsisin käymään läpi vielä lisää Vanhaa kaupunkia 7 tunnin vaihtoajalla
 
.

Ei kommentteja: