perjantaina, huhtikuuta 21, 2006

Allergialääkkeet loppui

En tiedä mikä on syynä, mutta useampana päivänä minusta on tuntunut että hengittäminen on vaikeampaa ja kurkussa kiristää jokin. Se laittaa yskimään kunnolla ja vaikka kuinka yskii ei mitään tunnu kurkusta tulevan ulos. Allergialääkkeet ovat kuitenkin helpottaneet hengittämistä huomattavasti ja nyt minulta sitten loppui ainut pakettini.

Tänään kävin sitten ensimmäistä kertaa apteekissa täällä ja se onnistui mielestäni melkoisen hyvin. Kassalla pyysin antihistamiinia ja vähän aikaa pohdittuaan myyjä kävi hakemassa jonkun pienen pakkauksen. Hän näytti sitä minulle odottaen hyväksyntääni (Ihan kuin olisin siitä paketista voinut mitään sanoa... muuta kuin nätin värinen) ja sen peri maksun. 10 tablettia maksoi 3 euroa... taitaa olla samoissa hinnoissa kuin Suomessa vastaavat. Vai muistanko aivan omiani?
Hotellille tultuani aloin "lukemaan" käyttöohjeita ja varmistamaan että sain oikeanlaista lääkettä. Kuten tiedätte unkarinkielitaitoni on erittäin surkeaa, joten väsähdin käännöstyössä jo ensimmäisen lauseen jälkeen "Ennen lääkkeen käyttöä...". Onneksi on olemassa netti, sieltä saapui tässäkin tapauksessa pelastaja. Löysin Uusi-Seelantilaisen sivun Claritinesta, jolta löytyy samat tiedot lääkkeestä kuin niistä pieneksi taitelluista papereista lääkepakkauksesta.

Mitä luultavimmin hengitysvaikeudet johtuvat monen tekijän summasta; liikenteen saaste, yleinen pöly ja vieraat kasvit siitepölyineen.

Ei kommentteja: