torstaina, heinäkuuta 27, 2006

Lomalle lähtö

Puh! Olen aivan täysin unohtanut kirjoittaa tännekään mitään, sillä olen ollut sen verran innoissani lomasta.
Maanantaina kävimme ostamassa 7+2 yön lomamatkan Montenegroon. Tuonne sen vuoksi että sain siitä viime talvena pakkomielteen katsoessani jotain FST:n tekemää matkaohjelmaa.
Meille tarjottiin 3 erilaista matkustusvaihtoehtoa; auto, juna tai lentokone. Autoahan meillä ei ole ja mitä en luota vatsaani paikallisilla teillä, joten ensimmäinen hylättiin heti. Lentokoneella olisimme nopeasti perillä, mutta siinä ei ole oikein tunnelmaa (Varsinkin kun National Geographicin kanava näyttää jatkuvalla syötöllä ohjelmia lento-onnettomuuksista). Päädyimme matkustamaan junalla aivan vain seikkailuhalun vuoksi. Matka Budapestistä Tivatiin junalla kestää kuuleman mukaan suunnilleen vuorokauden.
Perjantaina lähdemme Budapestistä kohti Serbian rajaa, missä joudumme vaihtamaan junaa. Tämän jälkeen matkustamme yön ajan läpi Serbian ja aamulla saavumme Bariin, mistä bussilla jatkamme lomakohteeseemme.
Tivat sijaitse ehkä noin 10 kilometrin päässä Kotorista, mikä kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Paikansin Google Mapista niemekkeen, minkä vasemmalla reunalla on Tivat ja oikealla Kotor.
Ja mikä kaikkein ihaninta Montenegron valuutta on euro, joten ei tarvitse vaihtaa rahaa.

Mutta nyt päivän kuvaan. Aletaan vihdoin ja viimein olla loppusuoralla kansallisteatterin puiston suhteen. Kuvassa näyttelijä Major Tamás.

Ei kommentteja: