perjantaina, heinäkuuta 21, 2006

Terassilla työkavereiden kanssa

Kävin eilen illalla työkavereiden kanssa terassilla nauttimassa juomista ja lämmöstä. Jossain puolessa välissä iltaa huomasin eron suomalaisessa ja unkarilaisessa kulttuurissa. Tuolloin pari tyyppiä oli lähdössä porukasta ja sen sijaan että olisivat pyytäneet tarjoilijaa tuomaan heille laskua, he antoivat arvioimansa oman laskunosuutensa yhdelle porukkaan vielä jäävälle tyypille. Tämä prosessi tapahtui vielä pari kertaa.
Jossain välissä tyyppi, jolle oli annettu rahat, päätti lähteä. Hän kaivoi taskuistaan kaikkien muiden antamat rahat ja lisäsi siihen vielä oman osuutensa. Meitä jäi loppuun asti enää kolme tyyppiä ja kun meno alkoi hiljetä, tilasimme laskun. Minä kitupiikkinä tarkistin oman osuuteni laskusta ja maksoin vain sen verran (tai no pyöristin hieman ylöspäin saadakseni sopivan setelisumman). Kaksi jäljelle jäänyttä unkarilaista laskivat paljonko rahaa oli pöydällä kasassa ja maksoivat puoliksi puuttuvan summan. Suomessahan tämä olisi mennyt siten että, jos joku lähtee aiemmin hän pyytää itselleen laskun ja jokainen maksaa ainoastaan oman summansa.
Tuon illan hinnaksi tuli muuten noin 40 euroa (Jos katsoin laskun suman oikein) koko seurueelta. Jos oikein muistan niin siihen kuului 3 isoa ateriaa, 2 pientä ateriaa, 8 olutta ja 3 alkoholitonta.

Kuvaa ei varmaan tarvitse pahemmin selitellä, edelleenkin pyöritään kansallisteatterin alueella.

Ei kommentteja: