sunnuntaina, kesäkuuta 11, 2006

Urheilupäivä

Firma järjesti koko perheen urheilupäivän, mistä olen erittäin iloinen sillä Turkkakin pääsi mukaan. Miksei Suomessa järjestetä enää kokoperheen tapahtumia?

Tapahtuma oli Hajógyári saarella, mikä sijaitsee Budapestin pohjoisosassa. Aamupäivä satoi vettä, joten me menimme sinne vasta puolenpäivän aikaan. Ja olen todella iloinen että menimme sinne. Pääsimme kokeilemaan trampoliini+kuminauhahyppelyä, sitä samaa mitä Itäkeskuksessa järjestetään lapsille. Oli siistin näköistä kun Turkka teki tuplakuperkeikan niin etu- kuin takaperinkin.
Lisäksi me kokeilimme sähkökäyttöistä kaksipyöräistä, missä pyörät ovat vierekkäin ja itse seisotaan niiden välissä leppuuttaen käsiä edessä olevan tangon kahvoissa. Se on melkoinen ajoneuvo. Siirrät aavistuksen painopistettäsi eteenpäin ja laite lähtee menemään eteenpäin, jos taas siirrät painopistettä kantapäille, niin laite menee taaksepäin. Toista kahvaa vääntämällä hoituu kääntäminen erittäin vikkeläänkin.

Päivän aikana oli mahdollista tyydyttää myös kilpailuviettinsä, sillä muutamista lajeista oli kilpailujakin ja parhaat palkittiin. Pitää muuten moittia firman unkarilaista puolta. Kaikki kuulutukset, selostukset ja palkintojenjako hoidettiin unkarin kielellä ja kaikki henkilökunnastakaan eivät ymmärtäneet englantia. Todellinen pettymys kaikille niille, jotka eivät ymmärrä unkaria, oli ikävä katsella kun unkarilaiset vain yht'äkkiä purskahtivat nauruun kajareista tulevan puheen vuoksi. Suomen tapahtumissa sentään ajatellaan hieman enemmän vierasmaalaisia työntekijöitä.

Sää pysyi koko saarella olo ajan hyvänä, mitä nyt ajoittain oli erittäin uhkaavan näköisiä pilviä ja ikkipikkiriikkisen kokoinen vesisadekuuro. Täällä on muuten kuulemma ollut tämä kesäkuun alku huomattavasti normaalia kylmempää ja märempää. Muistuttaa kovasti säätä kotona.

Ei kommentteja: