keskiviikkona, huhtikuuta 19, 2006

Ajelin tänään pummilla

Pelkäsin aamulla myöhästyväni töistä, joten päätin että kokeilen ratikalla matkustamista. Kävin lähimmältä metroasemalta ostamassa lipun (lipun hinta muuten n. 0,75 euroa ilman vaihto-oikeutta) ja lähdin suunnistamaan kohti ratikkapysäkkiä.
Kauhukseni huomasin että kaupungin työmiehet olivat tällä viikolla päättäneet laittaa matalaksi ratikkapysäkit ja osan raiteistakin. Jouduin siis kävelemään kohti työpaikkaa.

Matkalla katselin kun ohi ajoi muutama ratikan korvaavaa bussia, mutta kun en löytänyt/huomannut niiden pysäkkiä joten enpä mennyt niihin kyytiinkään. Lisäksi kävelin huomattavasti nopeampaa kuin bussi olisi körötellyt.
Suunnilleen puolessa välissä työmatkaa löysin väliaikaisen ratikan päättärin, joten hyppäsin siinä kyytiin. Kokeilin lippuani muutamaan lippulaitteeseen, mutta mitään ei tapahtunut. Eihän siinä silloin voi mitään muuta kuin matkustaa pummilla ja toivoa että mahdolliset lipuntarkastajat ymmärtävät selityksiäni.

Täällä kuuluu liikkuvan tarkastajia huomattavasti enemmän kuin Suomessa, erityisesti metrot ovat tarkassa valvonnassa. Jos joutuu sakkoja maksamaan, niin sen maksamiseen on kaksi eri mahdollisuutta; käteisellä tarkastajalle jolloin sakko on 10 euroa tai sitten postiin jolloin sakko on 30 euroa. Hieman on eri summat kuin Suomessa, mutta on täällä ihmisillä eri palkkatasokin.

Ei kommentteja: