lauantaina, huhtikuuta 15, 2006

Tutustuttiin Budan puoleen

Käväisin tänään töissä, jonka jälkeen pääsin minäkin vihdoin ja viimein pääsiäislomalle. Täällä Unkarissa Pitkäperjantai on normaali työpäivä, joten olin eilisen sitten töissä, jos joku sattui ihmettelemään eilistä kirjoitteluani työkavereista.

Töiden jälkeen lähdin Turkan kanssa tutustumaan toiselle puolen jokea eli Budaan. Kiipesimme Citadellan huipulle, joka on kukkula Tonavan rannalla ja huomasimme sieltä Suomen lähetystön... tai ainakin Suomen valtion lipun. Kuvassa on näkymää Citadellin huipulta Pestin suuntaan ja jossain siellä kaukana olevien puiden suunnalla on myös meidän hotellimme. Jossain siellä kuvan puolivälissä tai vähän vasemmalle siitä. Tällaisesta kuvasta on vähän hankala sanoa mitään, sillä en ole pahemmin katsellua kaupunkia yläilmoista käsin.

Täällä oli tänään aivan täydellinen ilma kävelylle tai no vaeltelua ennemminkin oli, sillä aurinko paistoi koko päivän, lämpöä oli n. +16 astetta ja pahemmin ei edes tuullutkaan.

Päivän päätteeksi kävimme syömässä Karma-nimisessä ravintolassa, joka sijaitsee West Endin neljännessä kerroksessa. Ravintolaskun hinnaksi tuli noin 16 euroa ja se sisälsi 2 annosta coca-colaa, kanaa ja riisiä intialaisittain sekä kanaa pekoniin kiedottuna juustoperunoiden kera.

7 tunnin reissun jälkeen jalat ovat molemmilla aivan hajalla ja lojutaan sohvalla katsoen televisiosta National Geographic-kanavalta ohjelmaa tornadoista ja syöden jäätelöä.

Ei kommentteja: