lauantaina, huhtikuuta 22, 2006

Kauppahallit

Mitä tehdä kun on +20 astetta lämmintä, mutta hiekkarannat eivät ole vielä käyttökunnossa? Varsinkaan kun en tiedä mistä löytäisin sellaisen. Tuota pohdin koko aamun, kunnes keksin että voisin lähteä kiertelemään vaikka kauppahalleja. Tämän kokoisessa kaupungissa niitä luulisi olevan enemmän kuin se yksi mistä on kuva kaikissa turistioppaissa.

Vähän aikaa pyörittyäni Budapestin nettisivuilla, löysinkin ainakin jonkinlaisen listan. Listan mukaan kaupungin alueella on 6 kauppahallia. Ensimmäinen niistä on aivan lähellä hotellia ja minä pöljä en ollut vielä edes pyörinyt sillä suunnalla.

Tämä kauppahalli (Hunyadi tér Market) on ainut mitä ei ole kunnostettu vuosikymmeniin ja sen se on näköinenkin.
Parhaimpina aikoina se on varmasti ollut komea. Räystään alla ja kerrosten välissä kiertää ympäri julkisivun vuorotellen villisian ja härän pää. Nyt ne ovat vain niin kovin rapistuneita, että osa päistä on pudonnut kokonaan poist tai sitten ne on kiinnitetty metalliverkolla seinään.
Tässä kauppahallissa myydään pelkästään vihanneksia ja lihaa eli ainoastaan paikalliset käyvät täällä. Toisaalta tämä on sen verran syrjässä turistien käyttämiltä kaduilta ettei tänne juuri kukaan ulkopuolinen voi osuakaan.

Ei kommentteja: