lauantaina, huhtikuuta 08, 2006

Viikonloppu alkoi

Tänään ajattelin lähteä tutustumaan Pestin puoleen paremmin, kun kerran koko päivä aikaa oli. Ikäväkseni jouduin kuitenkin käväisemään aluksi töissä ennen kuin pääsin nauttimaan kauniista kevätpäivästä.
Aurinko lämmittää tänään todella ihanasti, mutta tuuli tuntuu ajoittain kylmältä. Kävin tutustumassa kauppahalliin ja uskomatonta, mutta totta, siellä ei haissut ollenkaan kala... tosin en minä siellä kalaa edes nähnytkään. Paljon siellä oli lihan, mausteiden ja vihannesten myyjiä sekä yläkerrassa käsitöitä. Viisi kiloa hunajaa kauppahallissa maksaa noin 16 euroa.

Kyllä huomaa että on viikonloppu. Kaupunki on näyttä turisteja eri maista. Porukkana japanilaiset ovat ehkä ärsyttävimpiä laumassa kulkiessaan. Kun yksii huomaa jotain kiinnostavaa kuvattavaa, niin koko lauma pysähtyy samantien ja alkaa myöskin kuvaamaan. Yritä siinä sitten päästä heistä ohi, kun jalkakäytävä on kokonaan tukossa. Hauskaahan se on ajoittain heidän käyttäytymistään seurata.

Meinasin kuvata parlamenttitalon tämän päivän kuvaksi. Muutin kuitenkin mieltäni, sillä se ei olisi näyttänyt hyvältä. Tuskin kenestäkään näyttää arvokkaalta historiallinen talo, jonka seinällä on valtava vaaliplakaatti.
Sen vuoksi näytän teille miten pitkällä täällä on kevät ja työnnän veistä vieläkin syvemmälle. Mahtoivat ihmiset naureskella, kun kyykin puistossa pienen pienen päivänkakkaran kimpussa vaikka vieressä olisi ollut saatavilla komeita kukkaistutuksia.
Minusta pelkästään luonnonkukka kertoo miten pitkällä kevät on. Kukkaistutusten kukathan kasvatetaan kasvihuoneissa keinotekoisessa ympäristössä.

Ei kommentteja: